В Динамо украинский язык знают массажист, врач и Михалик - 23 Ноября 2012 - Футболия - все самое интересное о футболе в сети.
football-ua

Новости по странам

Украина
Англия
Испания
Франция
Россия
Голландия

Облако тегов

Новости спорта

Статистика

Главная » 2012 » Ноябрь » 23 » В Динамо украинский язык знают массажист, врач и Михалик
12:14
В Динамо украинский язык знают массажист, врач и Михалик
Тарас Марусик в своем Блоге на сайте Радио Свобода выложил статью, посвященную языковой проблеме и культуре языка среди украинских клубов и футболистов.

Ниже выдержки из нее.

"Форвард київського "Динамо" і збірної України, натуралізований білорус Артем Мілевський відзначився кількома відверто хамськими інтерв'ю. В одному він сказав, що "йому заважає тотальна українізація", в іншому – що він не може сприймати фільми українською мовою, тому що це смішно, і не знає, "як можна дивитися серйозні фільми на ній". При цьому він зізнався, що добре розмовляє англійською, бо вчився в спеціалізованому класі.

Друг Мілевського, теж гравець збірної і київського "Динамо" (а тепер – "Дніпра") Олександр Алієв теж дозволив собі висловитися на тему фільмів: "...у нас там ввели таке правило, що фільми можна дивитися тільки українською мовою. Але це просто неможливо! Уявляєте, переклад українською!". А цього року відмовився відповідати на запитання українською мовою.

Не меншою "вихованістю" відзначався і ще один гравець збірної України Андрій Воронін, який, працюючи в Німеччині й Англії, вивчив і німецьку, й англійську. Він також, бідний, перестав ходити в кінотеатри в Україні, а на запитання, поставлене українською, сказав таке, що ні в Німеччині, ні в Англії, та в жодній країні, хіба що за винятком рідної країни Мілевського Білорусі, не дозволив би собі: "Ти можеш ко мнє обращаться на русском язикє... зачєм мнє нужен ваш украінскій, я в Одєссє роділся і нікто там украінского даже нє слишал".

Для порівняння. Нещодавно за подібні заяви про непотрібність латиської мови було піддано остракізмові гравця німецького "Гамбурга" Артема Руднєва, а Центр державної мови завів адміністративну справу на головного тренера збірної Латвії Олександар Старкова за те, що той розмовляв з журналістами російською під час прес-конференції перед матчем Латвія-Ліхтенштейн.

Відвертої зневаги до української мови не доводилося чути від гравців донецького "Шахтаря". Кілька з них свої інтерв'ю нерідко дають українською мовою. А от у славному місті Києві, у ще славнішій команді "Динамо" браття Суркіси постаралися на славу і зачистили сліди української мови – мабуть, на жаль для них, не повністю. Як розповів захисник "Динамо" і збірної України Тарас Михалик, "українську в "Динамо" знають лише Олег Лужний (вже в Динамо не працює - UF), один лікар, один масажист та я". Навіть офіційний відеопортал підтримується лише російською мовою"

источник: http://www.radiosvoboda.org
Категория: Украина | Просмотров: 534 | Добавил: BogdanFC | Теги: Алиев, Милевский, Михалик, Украинский язык | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

on-line трансляции

Спорт на ТВ

избранное

Погода

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

Каталоги сайтов

  • Каталог сайтов
  • Каталог сайтов SyDo
  • Каталог сайтов RootCat.ru
  • Наши друзья

  • Фотомир
  • Здоровый образ жизни
  • Велопланета
  • Наша Велопланета
  • © 2012 При использовании материалов сайта, гиперссылка обязательна. Designed by painterr. HASH(0x3352d38)
    Яндекс.Метрика Каталог сайтов «ua24.biz» Create a free website Украинский портАл МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов